Over mij

Met mijn natuurlijke rust en positieve instelling help ik je om milder naar jezelf te gaan kijken.

Mijn naam is Anne-Marie Steenmeijer-de Jongh (1968).
Ik ben getrouwd met Jeroen. Wij wonen in Geertruidenberg en hebben samen 3 prachtige zoons: Ruben, David en Victor.

Waarom ben je te hard aan het werk, wil je alles zo goed mogelijk doen of ben je te veel aan het pleasen?

Hoe je naar jezelf kijkt, heeft hier heel veel invloed op!
Al in je basis heb je meegekregen hoe je naar jezelf kijkt. Hoe ben je opgevoed? Wat heb je meegemaakt en meegekregen?

Het was voor mij ‘normaal’ dat ik mezelf altijd kritisch bekeek. Niks was goed genoeg. Ik heb een kritische moeder, dus mijn innerlijke kritische stem is enorm krachtig. Als ik iets goed gedaan had, kwam er in mijn hoofd altijd een ‘maar’ achter en vroeg ik mezelf af wanneer ik door de mand zou vallen. Wanneer ziet de ander dat het echt nog veel beter kan? Ik deed continue mijn best om geen kritiek te krijgen en wanneer ik wel een keer een beetje kritiek kreeg, reageerde ik daar heftig en buiten proporties op. Vooral in mijn hoofd dan, want ik liet dat liever niet merken. Want ik vond wat van mijn reactie, zo kinderachtig. Ik kon het alleen wel oplossen, in mijn hoofd. Dacht ik…

Een patroon. Een automatisme. Aangeleerd gedrag dat heel moeilijk te doorbreken is weet ik nu. Eigenlijk reageerde ik op kritiek als een klein kind, het was telkens de pijn van vroeger die ik voelde. De kritiek die ik van mijn moeder kreeg in plaats van een aansporing of een compliment waar ik zo naar hunkerde. Ik ontwikkelde ‘overlevingsstrategieën’ als pleasegedrag en perfectionisme. De geschiedenis draai je niet terug. Mijn ouders hebben hun best gedaan en me ook mooie dingen doorgegeven, maar ze zijn ook niet perfect en hebben weer van hun ouders van alles doorgekregen.

Wat jammer dat ik niet eerder wist dat ik hier zelf iets aan kan veranderen. Aan hoe ik naar mezelf kijk. Want het is erg vermoeiend, zo’n innerlijke kritische stem… Echt veranderen lukte mij niet alleen, want hoe positief ik ook ingesteld ben, daadwerkelijk iets in je innerlijke wereld veranderen is best lastig.

Tijdens de opleiding 1-op-1 familieopstellingen en persoonlijkheidsopstellingen voelde ik meteen dat deze systemische manier van werken helemaal bij mij past. Deze methodiek verandert daadwerkelijk iets in je innerlijke wereld. Met een opstelling wordt iets in gang gezet, iets veranderd, waardoor je hier zelf weer verder mee aan de slag kunt. Hoe? Het blijft een beetje ‘magisch’. Maar het werkt! En daarom werk ik zo graag met opstellingen op tafel!
Mijn ervaring is dat dit meer doet dan alleen praten over je verlangen of doel.

Het bijzondere ervan is ook dat je direct inzicht krijgt in de onderliggende dynamieken en emoties die spelen. Je kunt met een afstand naar jezelf kijken en het heeft meteen impact doordat je je situatie visueel maakt.

Dat heb ik zelf mogen ervaren. Ik heb meer de regie over mijn gedachten en kan anders naar mezelf kijken. Milder. Dat geeft zoveel meer rust in mijn hoofd! Verandering kost tijd, maar het is mogelijk!

Wil jij ook milder naar jezelf kijken? Meer innerlijke rust ervaren?

Feedback over mij als coach:

rustige uitstraling – flexibel – aandacht – sparringpartner – verrassend – empathisch – oplossingsgericht – prettige zachte stem – durf te confronteren – gesprek op gelijkwaardig niveau – goed luisteren – betrokken