Over mij

Met mijn natuurlijke rust en positieve instelling begeleid ik je op een zachte manier bij jouw verliessituatie. Verlies hoort bij het leven, maar iedereen beleeft het op haar eigen manier.

Mijn naam is Anne-Marie Steenmeijer-de Jongh (1968).
Ik ben getrouwd met Jeroen. Wij wonen in Geertruidenberg en hebben samen 3 prachtige zoons: Ruben, David en Victor.

Hoe ga jij om met je verlies en verdriet?

Al in je basis heb je meegekregen hoe je met situaties omgaat, ook met verliessituaties.
Hoe ben je opgevoed? Wat heb je meegemaakt en meegekregen?

Het was voor mij ‘normaal’ dat ik het allemaal wel alleen kon doen. Ik was gewend om mijn emoties zelf te reguleren. “Gewoon doorgaan, niet meer over praten, dan gaat het vanzelf weer over” is wat ik van huis heb meegekregen. Maar nu weet ik dat ieder mens het nodig heeft om gezien te worden, gehoord te worden en dat verdriet delen met anderen helpt en de pijn verzacht. Dat hulp vragen niet zwak is. Je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen!

In november 2021 ben ik gestart met het Rouwcafé in de gewelfkelder onder ons huis. Een ontmoetingsplaats voor lotgenoten met rouw bij verlies. De herkenning en praten met mensen die je begrijpen is helend. Iedere laatste donderdag van de maand is er een inloop avond van 19.30 tot 21.30 uur. Toen ik in 2023 binnen een half jaar mijn beide ouders en schoonmoeder verloor, heb ik zelf ook ervaren wat de toegevoegde waarde is van mensen om je heen die je verdriet begrijpen en ruimte geven voor je verhaal.

Vanaf april 2024 start ik samen met Gerda Sweep de thema bijeenkomsten “Aan de slag met rouw bij verlies”. Een jaar lang maandelijks een bijeenkomst met een vaste groep, waar we verschillende manieren van rouwarbeid onderzoeken.

Vind jij het lastig om je verdriet in een groep te delen of heb je naast de groep behoefte aan persoonlijke begeleiding?

Feedback over mij als coach:

rustige uitstraling – flexibel – aandacht – sparringpartner – verrassend – empathisch – oplossingsgericht – prettige zachte stem – durf te confronteren – gesprek op gelijkwaardig niveau – goed luisteren – betrokken