Rouwcafé en vaste groep

Sinds 2021 organiseren ik (vanaf januari 2024 samen met Gerda Sweep) maandelijks een rouwcafé bijeenkomst in de gewelfkelder onder ons huis. Het is ons doel om hier lotgenoten bij elkaar te brengen. Dit is wat wij terugkregen van deelnemers na onze vraag wat het Rouwcafé hen bracht:

Ik vond een luisterend oor.
Begrip.
Zien dat anderen ook verlies ervaren.
Anderen ontmoeten.
Contact met lotgenoten.
Herkenning.
Gezelligheid.
Samen zijn met mensen die begrijpen wat je voelt.
Je verhaal en verdriet delen.
Gedeelde smart….
’s Avonds een keer van huis.
Je merkt dat je er toch niet alleen voor staat.
Leuke contacten.
Ook leuk en fijne dingen met elkaar doen.

Ook werd er aangegeven dat het fijn zou zijn om met een vaste groep te blijven. Je raakt vertrouwd met elkaar en wanneer er dan iemand nieuws aansluit kan dit van twee kanten niet zo prettig voelen. De meeste deelnemers willen naast hun verhaal vertellen ook positief vooruit en zijn bereid om uit te proberen wat bij hen past en hen helpt.

Vanaf woensdag 17 april 2024 start er een nieuwe vaste jaargroep. Een programma met een kop en een staart waarbij we verschillende handvatten aanreiken, thema’s bespreken en onderzoeken wat jou helpt bij jouw verdriet. Dankzij een subsidie die wij van SOPMG ontvingen, is de eigen bijdrage slechts € 15,- per maand. Koffie/thee, een keer een gezamenlijke lunch en materialen zijn inbegrepen.

Stuur even een berichtje wanneer je interesse of vragen hebt naar: rouwcafegeertruidenberg@gmail.com

Voel je welkom!