Opstellingen

Systeemopstelling of familieopstelling is een prachtige methode om inzichten te krijgen.
Ik gebruik binnen mijn coaching een ORDENENDE 1-OP-1 FAMILIEOPSTELLING OP TAFEL om patronen te doorbreken en je eigen plek in te nemen in je gezin van herkomst. Je kunt door verschillende oorzaken op de “verkeerde” plek binnen jouw familiesysteem terecht komen. Daardoor ontwikkel je overleefgedrag zoals pleasen, perfectionisme of je altijd verantwoordelijk voelen.

Gaan we onderzoeken welke delen in jou overheersen of juist wat meer aandacht nodig hebben? Dan doen we een PERSOONLIJKHEIDSOPSTELLING, zodat er écht iets kan veranderen in jouw interne systeem. Ben je bijvoorbeeld erg kritisch en vooral op jezelf? Grote kans dat je “interne criticus” de regie heeft genomen over jouw denken en gedrag. Erg vermoeiend…

Bij een opstelling kan je van een afstand naar de situatie en naar jezelf kijken. Je lijf geeft aan waar de weerstand zit en dat zegt vaak iets heel anders dan je hoofd. Een opstelling geeft inzichten waar je zelf verder mee aan de slag kan. Opstellingen biedt een basis voor verdere ontwikkeling.

Dit is mijn familie van herkomst. Dit is mijn systeem.
Een ordenende familie opstelling op tafel kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat jij meer in je eigen kracht komt te staan. Nieuwsgierig geworden? Maak gewoon een afspraak!


Bij een systeemopstelling met representanten worden mensen zonder kennis van een kwestie die speelt in een ruimte opgesteld als representant van de vraagsteller of het thema. De representanten komen dan in contact met de betreffende problematiek. Er ontstaat een niet rationeel verklaarbaar ‘weten’ dat dikwijls tot een oplossing of inzicht van een probleem of de vraag leidt. Door het beleven van een opstelling van jezelf of die van een ander, komt er een proces op gang waarin verheldering op eigen (onbewuste) vragen kan ontstaan.

1x per maand
organiseren Kim (www.kimriethovencoachingencounseling.nl) en ik een avond Systeem Opstellingen. Op de avond komt vanzelf naar boven wie de meest urgente vraag heeft en wordt er zichtbaar wat gezien wil worden. Deze manier van opstellen heel mooi wanneer je nog niet bekend bent met systeem opstellingen. Je ervaart wat het doet binnen je eigen grenzen.

Datums in 2023: dinsdag 10 oktober, donderdag 16 november en donderdag 14 december.

Wij starten om 19.30 uur en stoppen rond 21.30 uur.
Kosten € 40,- per persoon incl. koffie/thee en wat lekkers.
Aanmelden of vragen? Mail naar basementcoaching@gmail.com.